Arra törekszünk, hogy alacsonyabb GWP-vel rendelkező hűtőközegeket használjunk az épületgépészeti rendszerek hatékonyságának növelése mellett.

Arra törekszünk, hogy alacsonyabb GWP-vel rendelkező hűtőközegeket használjunk az épületgépészeti rendszerek hatékonyságának növelése mellett. Európában az iparág kihívása a hatékonyságnövelés, a hűtőközeggel kapcsolatos CO2 kibocsátás mérséklésére.

A hatékonyságnövelés indirekt hatása a CO2 kibocsátásra meghaladja a hűtőközeg direkt hatását.

A CIAT a teljes környezeti hatás csökkentésére fókuszál a fejlesztései során. Ez magában foglalja az alkalmazáshoz legjobban használható hűtőközeg kiválasztását a hatékonyság feláldozása nélkül, melyet elsődlegesen a külső hőmérséklet és körülmények határoznak meg.

Különböző optimalizációs folyamatokra van szükség, ezért ezeknél az alkalmazásoknál a technológiai fejlődés elengedhetetlen.

A tökéletes hűtőközeg kiválasztás követelményei:

A CIAT arra törekszik, hogy a karbon-semlegességhez legközelebb eső megoldást nyújtsa. A rooftopokhoz R454b, a folyadékhűtőkhöz és hőszivattyúkhoz R32 hűtőközeget használunk. Ezekkel a hűtőközegekkel a CIAT ideális alternatívát nyújt költségcsökkentés és hatékonyság tekintetében, minimalizálva a teljes környezeti terhelést az alacsonyabb GWP-vel rendelkező hűtőközegekre való átállás során. Mindkét termékcsalád esetén túlteljesíti a 2021-es Ecodesign feltételeket.

Az új CIAT rooftop termékcsaládok R454b hűtőközeggel hozzájárulnak a környezeti hatások csökkentésére irányuló törekvéseinkhez. Alacsony GWP értékének köszönhetően az R454b kiváló opció rooftopok esetén.

A meglévő, R410a-s VECTIOSPOWER termékcsalád a gyári átalakító készletnek köszönhetően átállítható R454b-s üzemre.

Az AQUACIAT & AQUACIATPOWER léghűtéses scroll folyadékhűtők és levegő-víz hőszivattyúk az R32 hűtőközegnek köszönhetően alacsonyabb ökológiai és 77%-kal kisebb szén-dioxid lábnyommal rendelkeznek elődeiknél, miközben az átlagos hatékonyságuk 10%-kal magasabb.