Az R-454B összesített ökológiai lábnyoma több mint 80%-kal alacsonyabb, mint elődjéé.

A CIAT piacra dobta a Vectios™ tetőtéri klímaberendezések új sorozatát, amelyek alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) működő R-454B hűtőközeggel rendelkeznek, lehetővé téve az ügyfeleknek, például a kiskereskedőknek és a logisztikai cégeknek, hogy jelentősen csökkentsék ökológiai lábnyomukat a magas GWP-vel rendelkező R-410A rendszerek lecserélésével. A 466-os GWP-vel az R-454B összesített ökológiai lábnyoma több mint 80%-kal alacsonyabb, mint a HFC R-410A nevezetű elődjéé. A CIAT a Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) része, amely az egészséges, biztonságos, fenntartható és intelligens épület és hűtőlánc megoldások vezető globális szállítója.

Az alacsonyabb GWP, a jobb szezonális hatásfok és a csökkentett hűtőközeg-töltet kombinációja jelentősen csökkenti az új egységek ökológiai lábnyomát, amelyek 23-91 kW-os hűtési és 22-90 kW-os fűtőteljesítményben állnak rendelkezésre.

„Az R-454B Vectios optimális megoldást kínál a tetőtéri alkalmazásokhoz” – mondta Natividad Molero, a CIAT Rooftops részlegének termékmenedzsere. „Mivel a szupermarketek és más végfelhasználók szén-dioxid kibocsátás mentesítésére és energiaköltségeik csökkentésére törekszenek, az R-454B hűtőberendezések bővített választéka kész megoldást kínál arra, hogy támogassa őket a nettó nulla felé vezető úton.”

Az R-454B-n lévő Vectios ugyanolyan helytakarékos és csendes működésű, mint az elismert előző generáció, miközben jelentősen csökkenti a környezetterhelést, és nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb működési költségeket biztosít a végfelhasználók számára. Az energiaárak meredek emelkedésével ez döntő kérdés a kiskereskedők és más ügyfelek számára is.

A Vectios fejlett beltéri levegőminőségi opciói, mint például a nagy hatékonyságú szűrés, a finom légáramlás-szabályozás és a CO2-érzékelők a legmagasabb szintű kényelmet és jólétet támogatják, és összhangban állnak a #CIAT4life kezdeményezéssel, hogy egészségesebb beltéri környezetet teremtsenek.

A berendezések teljesítményét az Eurovent rendszer tanúsítja, biztosítva a végfelhasználók bizalmát a hűtési és fűtési kapacitásokban, illetve a légáramlással és a hatékonysággal kapcsolatban. Ezenkívül a Vectios és a VectiosPower™ – mindkét hűtőközeg-változatban – az első tetőtéri egységek, amelyeket a nemzetközileg elismert Ecopassport® program keretében regisztráltak, amely az ISO 14025 Környezetvédelmi Terméknyilatkozat szabványon alapul. A Vectios és VectiosPower R-454B termékcsaládok együttesen az egyik legnagyobb kínálatot képviselik egyetlen gyártótól.

A szerelők számára a Vectios egységeket úgy tervezték, hogy könnyen felemelhetők és a helyszínen elhelyezhetők legyenek, és ha a helyükre kerültek, egyszerűen légcsatornákra és elektromos csatlakozásra van szükségük, így a telepítés gyors és egyszerű.

A Vectios egységek támogatják a Carrier 2030-ra kitűzött környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) céljait, hogy ügyfelei ökológiai lábnyomát több mint 1 gigatonnával csökkentsék. Ha többet szeretne megtudni a CIAT R-454B-n működő Vectios és VectiosPower termékcsaládjáról, látogasson el a termékoldalra.