Az elmúlt év újabb kihívások elé állította a légkondícionáló piac szereplőit. Az egészségmegőrzés szempontjából a beltéri levegő minősége felértékelődött.

LEATHERHEAD, Egyesült Királyság, 2021. június 24.

A CIAT légkezelő egységeinek kiegészítéseként elérhető az UV-C fertőtlenítő rendszer, amely az erőteljes ultraibolya fény hatékonyságával pusztítja el a baktériumokat és vírusokat.
A #CIAT4life kampány része, hogy népszerűsítse azokat a megoldásokat és azt a szemléletet, mely a levegőminőség javítását célozza meg. Az egészségesebb beltéri környezettel biztonságosabb munkahelyeket teremtünk és fenntarthatóbb működésű épületeket üzemeltethetünk. A közüzemi vízkészlet fertőtlenítésével gyorsan és hatékonyan inaktiválhatóak a potenciálisan káros kórokozók.
A CIAT légkezelő berendezéseiben használt modern, nagy teljesítményű UV-C lámparendszer a levegőben és a vízben lévő mikroorganizmusokat egyaránt megcélozza speciális, háromlépéses fertőtlenítési folyamaton keresztül. Hatékonysága abban rejlik, hogy a kórokozók molekuláris szerkezetét változtatja meg. A technológia rendkívül energiahatékony, csendes működésű, és a légnyomásra minimális hatást fejt ki. Az UV-C rendszer egy zárt rendszer, mely nem jelent veszélyt az épületben tartózkodókra sem. Hosszú életciklusával és minimális karbantartási igényével az UV-C rendkívül költséghatékony megoldást kínál napjaink beltéri levegő-higiéniai kihívásaihoz.

Használata különösen javasolt az egészségügyben, irodákban, élelmiszeriparban, szállodákban, iskolákban, repülőtereken, szabadidős létesítményekben, edzőtermekben, színházakban, mozikban. Az egészségügyben és az élelmiszergyártásban, ahol kritikusan ügyelni kell a higiéniai szabályok betartására, az UV-C HEPA szűrőrendszerrel kombinálva érdemes használni annak érdekében, hogy a mikroszkopikus méretű szennyeződéseket is kiszűrje a légáramból.
Az UV-C opcionálisan elérhető a Climaciat™ AIRTECH, Climaciat AIRCLEAN és Climaciat AIRACCESS, valamint az AIRTECH és AIRCLEAN termékcsaládokhoz.
A CIAT UV-C termékcsaládjával kapcsolatos további részletekért kérje kollégáink segítségét!