Az elmúlt év újabb kihívások elé állította a légkondícionáló piac szereplőit. Az egészségmegőrzés szempontjából a beltéri levegő minősége felértékelődött.

CULOZ, Franciaország, 2021. május 6.

Az elmúlt év újabb kihívások elé állította a légkondícionáló piac szereplőit. Az egészségmegőrzés szempontjából a beltéri levegő minősége felértékelődött.   A CIAT a levegőn keresztül terjedő légúti megbetegedések továbbterjedésének kockázatát olyan légkondícionáló berendezésekkel és megoldásokkal csökkenti, melyek kimondottan a megfelelő IAQ (Indoor Air Quality – beltéri levegő minőség) biztosítására fejlesztettek ki. A CIAT elkötelezett abban, hogy azok az épületek, melyekbe a CIAT berendezései kerülnek beépítésre, egyfajta pajzsként védjék az épületben tartózkodókat a légúti fertőzésekkel szemben.

A #CIAT4life néven indított kampány arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a B2B szektor szereplői javítsák az IAQ-jukat a BluEdgeTM szolgáltatási csomag segítségével. A CIAT ehhez nem csupán berendezéseket kínál, hanem olyan szakértői hátteret, mellyel már az első konzultációk során, majd végig a teljes megvalósítási szakaszban, ill. a későbbi utóellenőrzések, karbantartások alkalmával is fókuszba kerül a korszerűség, biztonság és hatékonyság hármasa. Pl. szabadalmaztatott beltéri levegőminőség-vizsgálatok során kialakításra kerül az optimális levegőszűrés, szellőzés, légáramlás és légvezérlés protokoll.

A CIAT innovatív szűrési technológiákat, terminálszűrőket és HEPA szűrőket kínál a légszennyezési tényezők visszaszorítására, valamint a levegőn keresztül terjedő kórokozók és baktériumok légúti megbetegedésének visszaszorítására. Emellett a CIAT UV-C fényt felhasználó eszközöket is kínál, melyek segítenek eltávolítani az illékony szerves vegyületeket és javítani az IAQ-t az UV fotokatalitikus oxidációnak köszönhetően.

A CIAT kifejlesztette a CIAT CLEAN LINETM rendszert, mely kiszűri a legkisebb részecskeméretű baktériumot és kórokozót is, és a tiszta, tisztított levegőt engedi vissza a térbe.