A Leicesteri Egyetem nagy hatékonyságú CIAT légkezelő rendszert választott a díjnyertes Percy Gee épületének fejlesztéséhez.

LEICESTER, Anglia, 2020. november 20.

A Leicesteri Egyetem nagy hatékonyságú CIAT légkezelő rendszert választott a díjnyertes Percy Gee épületének fejlesztéséhez.

A Percy Gee épület az egyetem társadalmi és tevékenységi központja, és a Diákunió otthona. Az új, négyszintes komplexum esetén elvárás volt, hogy az informatikai laboratórium, a médiastúdió és a rendezvénytermek olyan légkezelő egységeket kapjanak, mely a minőségi elvárások mellett friss levegőt biztosít a hallgatóknak. Öt ClimaCIAT egység került beépítésére, melyek integrált hővisszanyerő rendszerekkel vannak ellátva.

A fenntarthatóság és a környezeti teljesítmény kulcsfontosságú mozgatórugók voltak a projekt során. Az épületet úgy tervezték, a BREEAM „nagyon jó” besorolását érje el. Ehhez a CIAT berendezései is hozzájárultak.

“A CIAT-nál olyan rendszerre találtunk, ahol a magas minőség és a kiváló teljesítmény versenyképes árakkal párosul. A környezeti célok teljesítése komoly kihívást jelentett. Szerencsére sikerült a CIAT gépekkel ezekre is megoldást találnunk. A helyszínen az egyik kihívást a szűk hely jelentette. Ezért az AirAccess 10 egységet alkatrészeire kellett bontani, és azt a megfelelő helyen újjáépíteni.”- mondta Peter Bradshaw, az Enviroduct Limited igazgatója.